Psychosociale Therapie

Over psychosociale therapie

Soms komt er een moment in je leven dat je het even niet meer weet.

We maken allemaal positieve, negatieve en ingrijpende levenservaringen mee die op ons ‘onbewust’ toch een diepe indruk achterlaten. Hier komen we dan achter als er in het heden iets speelt dat een trigger is van iets uit het verleden. Gebeurtenissen die voor jou als ‘onbelangrijk’ of ‘al verwerkt’ in je gedachten waren komen opeens weer in alle hevigheid naar boven. We raken uit balans, zijn verward door de gevoelens die opkomen en snappen onszelf niet meer.

Allerlei levensvragen die dan opkomen zijn bijvoorbeeld;

Om in het heden weer stappen te kunnen maken naar de toekomst moet je op zoek gaan naar de wonden uit je verleden. Dit betekent dat je onderzoek zal moeten doen naar de triggers die je ervaart en de irritaties die alleen maar groter worden, die je niet onder de knie krijgt maar ervoor zorgen dat de verbinding met de ander alleen maar moeilijker wordt. In al die hectiek die je beleeft is het moeilijk om je rust en evenwicht te bewaren. Veerkracht maakt het mogelijk om je oude wonden te genezen, problemen en stress beter aan te kunnen in het leven.

  • Heden
  • Problemen
  • Moeilijkheden
arrow_forward
  • Verleden
  • Levensgeschiedenis
  • Triggers
arrow_forward
  • Toekomst

Wanneer psychosociale therapie?

Als het aanwenden van je eigen veerkracht en steun uit je omgeving niet tot voldoende effect resulteert zou dit een reden kunnen zijn om hulp te vragen.

Samen bekijken we je
in ogenschouw nemend je kwetsbaarheden en krachten
zoekend naar een methodiek die passend bij jouw begeleidingswens
je tools zal geven om stappen in de toekomst te zetten en dingen uit het verleden zullen verzachten.

Om de mogelijkheden te bespreken kun je vrijblijvend contact opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek.