Twee praktijken samen

ADHD-HSP praktijk samen met Steunpunt bij Verlies en Rouw

2022
“ADHD-HSP praktijk” samen met “Steunpunt bij Verlies en Rouw”

De levensweg die ik volgde om vanuit de start “ADHD-HSP praktijk” nu nog een website hiernaast te hebben genaamd “Steunpunt bij Verlies en Rouw”.

Jaren geleden ben ik bij ADHD-Nederland een coachopleiding begonnen om mensen met ADHD te begeleiden. De woorden die Cathelijne Wildervanck toen uitsprak en mij altijd zijn bijgebleven waren ; “volg nou maar gewoon de tweejarige opleiding je zult vanzelf veranderen”. Ik met mijn cognitieve brein vond het doodeng om mijn ogen dicht te doen met allemaal vreemden om mij heen..waar ging dit over en waar zou ik dan eindigen?. Na deze twee jaar vond ik het instituut toch wel prettig en heb nog de NLP practitioner en het systemisch werk gevolgd onder leiding van Jolanda van Millingen en Richard Spek. Wat vond ik dat systemisch werk mooi, wat was ik van binnen nog onzeker en voelde ik dat de binnen-buitenkant van mijzelf totaal geen match waren. Dit hebben Jolanda en Richard dan ook met hele lieve woorden gezegd op de laatste dag van mijn opleiding. Maar dapper als ik was ben ik toch mijn ADHD praktijk in 2013 gestart. De naam is, nadat ik een opleiding bij ‘Sensikids – en wijze ouders’ en ‘Hooggevoelig heel gewoon’ gevolgd heb veranderd in ADHD-HSP praktijk. Dit voelde al meer compleet maar mijn binnen- en buitenkant begonnen steeds meer van elkaar verwijderd te raken. Mijn buitenkant altijd extravert met veel kleuren en bloemen, mijn binnenkant nog goed opgesloten voelend als in een glazen stolp. Daar is tijdens mijn verlies-en rouwtherapie opleiding bij de SAU verandering in gekomen. Mijn lieve supervisor Peter Walhout heeft mij een figuurlijke klap in mijn gezicht gegeven die mij eindelijk ertoe gezet heeft om dingen radicaal anders in mijn leven te gaan doen. De tekst die hij uitsprak; “als je dingen anders wil in je leven, moet je dingen ook echt anders gaan doen”. Stapje voor stapje, drempeltjes over..soms voelend als enorme drempels..ben ik nu daar gekomen waar ik graag wil zijn. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en ben op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen.

Naast mijn werk bij het ADRZ ziekenhuis in Goes ben ik sinds 01.04.2022 ook werkzaam als POH-GGZ bij huisartsenpraktijk Het Kompas in Bergen op Zoom. Deze combinatie met mijn eigen praktijk is de juiste afwisseling waar ik mezelf goed bij voel. Ik werk met mijn hart en kan op mijn eigen website al mijn creativiteit kwijt in de vorm van gedichten en tekeningen.

logo ADHD-HSP praktijk en Steunpunt bij Verlies en Rouw samen